Nedeľná torta

Autor receptu: baska23

Túto tortu som práve dnes piekla:) napad sa mi zrodil cez noc v hlave a ráno šup do kuchyne :) je osviežujúca aj v tomto sychravom počasí no v lete poteší každého maškrtníka:)

12
porcií
40 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Korpus: Vajcia rozdelíme na žĺtka a bielka, žĺtka poriadne vymiešame s kryšt.cukrom,pridáme polohrubú múku a prášok do pečiva.Bielka vymiešame do tuhej peny. Bielka jemne vmiešame do cesta. Tortovú formu vymastíme florou alebo vystlieme papierom na pečenie. Dáme piecť- 180°,cca:20min.
  2. Kým sa nám korpus pečie uvaríme si čokoládový puding podľa predlohy,necháme vychladnúť.
  3. Vychladnutý korpus potrieme džemom (ja používam malinový alebo čučoriedkový),a naukladáme vopred porezané banány. Na banány natrieme hrubšiu vrstvu čokoládového pudingu. Necháme vychladnúť.
  4. Kým nám tortička chladne uvaríme si panna cottu: 250ml smotany zmiešame so 100ml mlieka a privedieme do varu, práškovú panna cottu vymiešame so zvyšnými 150ml mlieka, prilejeme k smotane a mlieku a asi 1min.povaríme( ako puding), teplú panna cottu nalejeme navrch pudingu na ktorý este možeme poukládať banány, po vychladnutí panna cotty uložíme tortu na 2hodiny do chladničky a papáme:)