Nátierka z vlašských orechov a paradajok (fotorecept)
Autor receptu: elixir
Pikantná nátierka s orechami a paradajkami.
3-4 porcie |
15 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Nachystáme suroviny.
- Orechy nasekáme na drobno a opražíme na panvici, takisto paradajky nakrájame na drobno.
- Orechy necháme chladnúť, medzitým si pripravíme zmes zo všetkých zvyšných surovín... (okrem čerstvej petržlenovej vňate)
- Keď orechy vychladnú, pridáme ich k paradajkám a rozmixujeme ich spolu na pyré. Toto potom primiešame k pripravenej korenenej zmesi a pred podávaním dáme na 20 minút vychladiť do chladničky.
- Podávame s čerstvou petržlenovou (príp. inou) vňaťou a zeleninou. Množstvo nátierky vyjde na 3-4 kúsky pečiva. Dobrú chuť.