Nátierka z vlašských orechov a paradajok (fotorecept)

Autor receptu: elixir

Pikantná nátierka s orechami a paradajkami.

3-4
porcie
15 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nachystáme suroviny.
  2. Orechy nasekáme na drobno a opražíme na panvici, takisto paradajky nakrájame na drobno.
  3. Orechy necháme chladnúť, medzitým si pripravíme zmes zo všetkých zvyšných surovín... (okrem čerstvej petržlenovej vňate)
  4. Keď orechy vychladnú, pridáme ich k paradajkám a rozmixujeme ich spolu na pyré. Toto potom primiešame k pripravenej korenenej zmesi a pred podávaním dáme na 20 minút vychladiť do chladničky.
  5. Podávame s čerstvou petržlenovou (príp. inou) vňaťou a zeleninou. Množstvo nátierky vyjde na 3-4 kúsky pečiva. Dobrú chuť.