Nátierka Slaninkové pokušenie (fotorecept)
Autor receptu: katkadca
Za všetko nech hovorí fakt, že v priebehu týždňa som ju musela urobiť 4x z dole uvedenej
dávky :)
Postup
- Večer pred dňom podávania si nechám odkvapkať kyslé smotany - používam dva tégliky 18 % po 400 g z Lidla - červený obal.
- Na druhý deň ráno vytiahnem slaninku, najviac sa mi osvedčila anglická. Tentokrát sa mi vydaril takýto parádny úlovok :)
- Nakrájam na kocočky, nech ich je aj vidieť a nech každý vie, čo je :)
- Nechám poškvariť a vdychujem tú nádhernú omamnú vôňu - keby sa dalo, pridám aj tú :)
- Zatiaľ si do odkvapkanej hustej kyslej smotany pridám čierne korenie.
- Mletú červenú papriku ..
- a sójovú omáčku podľa chuti - ja dávam do tejto dávky aj tri polievkové lyžice.
- Nakoniec vmiešame vychladnutú slaninku aj s výpekom. Kto má rád slanšie, môže si prisoliť.
- Pred podávaním nechávam odležať v chladničke zopár hodín - môže aj nemusí byť - ale chute sa lepšie spoja :)
Chuťou mi nátierka trošku pripomína náplň do zapekaného chlebíka.
Garantujem zaručený úspech a prajem dobrú chuť ;)