Najsamlepší cviklový koláč

Autor receptu: mariana1982

Tento koláč pochádza z UK, ja som recept upravila, dala som menej kakaa, pretože v origináli je príliš čierny a to kakao prebíja chuť cvikly. Možno by sa zdalo, že bude nechutný od tej cvikly, ale cvikla mu práve dodáva jedinečnú chuť, - no neviem sa ho dojesť.

Postup

  1. Cviklu uvarte v celosti vo vode s klinčekom a škoricou. Po uvarení ju ošúpte a rozsekajte v sekáčiku (chopper) nadrobno, prípadne nastrúhajte na najjemnejšom strúhadle. Pridajte ostatné suroviny a zamiešajte. Naspodok velkého pekáča dajte papier na pečenie a cesto tam vylejte, pečte 30 min. 180 C. Pekáč preto, aby bol koláč vysoký.
  2. Keď koláč vychladne, navrch natrite plnku, ktorú pripravíte roztopením bielej čokolády, do ktorej následne zamiešate mäkký tvaroh, nie ten sypký. Vznikne jedinečný sladko-kyselkavý krém. Ako ozdoba by sa hodili nastrúhané hobliny tmavej čokolády.