Najlepšie vianočné medovníčky

Autor receptu: sechmet6

Tento recept mám už 6 rokov. Dala mi ho moja učiteľka slovenčiny ešte na strednej škole. Vtedy sa chválila, aké sú jej medovníky chutné a mäkké, narozdiel od tých našich, ktoré boli vždy tvrdé, aj keď voňavé. Delím sa s vami teda o jeden z najlepších receptov na medovníky :)

Postup

  1. Všetky suroviny zmiešame a miesime dokým nevznikne hladké cesto. Kto má rád prenikavejšiu vôňu, pridá viac perníkového korenia.
  2. Cesto potom poprášime hladkou múkou, zabalíme do sáčku a necháme odpočívať 24 hodín pri izbovej teplote.
  3. Cesto si rozdelíme na dve časti - lepšie sa spracováva. Rozvaľkáme ho na hrúbku cca 0,5 cm a vykrojíme tvary
  4. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie. Trúbu vyhrejte na 160°C a pečte asi 6-7 minút, dokým nie sú perníky ružovo-zlatisté.
  5. Perníky poukladáme na rovnú plochu, inak by sa pokrčili. Ešte ich potrieme žĺtkom, aby získali krásny lesklý povrch. Nakoniec môžeme ozdobiť cukrovou polevou.