Najlepšie vianočné medovníčky
Autor receptu: sechmet6
Tento recept mám už 6 rokov. Dala mi ho moja učiteľka slovenčiny ešte na strednej škole. Vtedy sa chválila, aké sú jej medovníky chutné a mäkké, narozdiel od tých našich, ktoré boli vždy tvrdé, aj keď voňavé.
Delím sa s vami teda o jeden z najlepších receptov na medovníky :)
Postup
- Všetky suroviny zmiešame a miesime dokým nevznikne hladké cesto. Kto má rád prenikavejšiu vôňu, pridá viac perníkového korenia.
- Cesto potom poprášime hladkou múkou, zabalíme do sáčku a necháme odpočívať 24 hodín pri izbovej teplote.
- Cesto si rozdelíme na dve časti - lepšie sa spracováva. Rozvaľkáme ho na hrúbku cca 0,5 cm a vykrojíme tvary
- Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie. Trúbu vyhrejte na 160°C a pečte asi 6-7 minút, dokým nie sú perníky ružovo-zlatisté.
- Perníky poukladáme na rovnú plochu, inak by sa pokrčili.
Ešte ich potrieme žĺtkom, aby získali krásny lesklý povrch.
Nakoniec môžeme ozdobiť cukrovou polevou.