Langoše

Najlepšie langoše podľa moderátorky Karin Majtánovej

Autor receptu: redakcia

Úžasné langoše z cesta, ktoré kysne v chladničke. Televízna moderátorka Karin Majtánová ich niekedy robí aj pre susedov, vtedy ich upečie aj 40.

20 ks
porcií
25 (+ kysnutie) minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do teplého mlieka pridáme štipku cukru, rozdrobíme droždie a necháme vzísť kvások, trvá to asi 10 minút.
  2. Do misy nasypeme múku, zmiešame so sódou bikarbónou, soľou a kyslou smotanou, prilejeme kvások a dôkladne vymiesime hladké cesto. Cesto prikryjeme utierkou a odložíme do chladničky kysnúť asi na hodinu.
  3. Cesto vyberieme z chladničky, vytvarujeme z neho 20 bochníčkov a necháme ich podkysnúť ešte 20 minút.
  4. Vykysnuté bochníčky naťahujeme naolejovanými rukami do tvaru langoša a vyprážame z oboch strán na hrubšej vrstve rozpáleného oleja dozlatista.
  5. Podávame podľa chuti potreté pretlačeným cesnakom, so soľou alebo s kyslou smotanou a nastrúhaným syrom či s kečupom.