Najlepšia Sacher torta (fotorecept)
Autor receptu: petra000
Túto Sacherovú tortu som naša v knižke ktorú som dostala k narodeninám. Koláč som
prvý krat skušala pripravovať kamarátke k narodeninám. A potom som ju spravila opäť
a
opäť. Je proste neodolateľná :) A nie je náročná
16 porcií |
40 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- V prvom kroku si necháme zmäknúť maslo. Potom ho vyšlaháme s mixérom a pridáme práškový cukor a vanilkový cukor.
- Po tomto kroku si dáme roztopiť čokoládu do dovného kupela alebo nad parou.
- Zatial ( kým sa čokoláda topí) ,po jednom, zapracujeme do penového masla s cukrom vajíčne žltka. Dostaneme krásny žltý krém. Mala som domáce vajíčka tak krém bol naozaj krásne žltý.
- Potom do krému pridáme roztopenú čokoládu. Ktorú pracne zapracujeme na jemný hnedý krém.
- Ked už máme pripravené hnedé cesto s konzistenciou krému tak si môžme vymixovať bielka. Bielka mixujeme kým nezačnú robiť jemné špičky a po tom pridávame postupne kryštálový cukor. Ked máme z bielok a cukru lesklý sneh pridávame hladku muku po častiach. Múku zapracúvame do bielok opatrne pomocou silikonovej stierky od okrajou mysky smerom dovnútra.
- Bielka zapracujeme do čokoladového cesta metličkou. Ked máme cesto. Vymastíme si okrúhlu tortovú formu ( klasiká veľkosť) a vysypeme múkov. Cesto vylejeme do formy a pečieme 15 minut na cca 200°C a po 15 minutách teplotu znížime na cca 180°C a dalej pečieme ešte 20-30 minut. ( treba cesto skušať špajlou)
- Ked máme upečený korpus. Necháme ho vychladnúť. Prekrojímeho vodorovne lebo ho znútra budeme plniť marhulovým džemom. Ked máme korpus namazaný prikryjeme ho vrchním korpusom. Potom vrch a boky ešte tiež potreme džemom. Uhladíme a roztopíme si čokoládku. Pridávam do nej aj ceru aby bola hladšia. Dávam jej od oka. Poleva nesmie byť príliš hustá ani riedka. Tak aby z lyžice krásne stekala. Oblejeme tortu polevou a necháme chladiť. Podávame na druhý deň :)