Najlepšia Sacher torta (fotorecept)

Autor receptu: petra000

Túto Sacherovú tortu som naša v knižke ktorú som dostala k narodeninám. Koláč som prvý krat skušala pripravovať kamarátke k narodeninám. A potom som ju spravila opäť a opäť. Je proste neodolateľná :) A nie je náročná

16
porcií
40 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. V prvom kroku si necháme zmäknúť maslo. Potom ho vyšlaháme s mixérom a pridáme práškový cukor a vanilkový cukor. - Po tomto kroku si dáme roztopiť čokoládu do dovného kupela alebo nad parou.
  2. Zatial ( kým sa čokoláda topí) ,po jednom, zapracujeme do penového masla s cukrom vajíčne žltka. Dostaneme krásny žltý krém. Mala som domáce vajíčka tak krém bol naozaj krásne žltý.
  3. Potom do krému pridáme roztopenú čokoládu. Ktorú pracne zapracujeme na jemný hnedý krém.
  4. Ked už máme pripravené hnedé cesto s konzistenciou krému tak si môžme vymixovať bielka. Bielka mixujeme kým nezačnú robiť jemné špičky a po tom pridávame postupne kryštálový cukor. Ked máme z bielok a cukru lesklý sneh pridávame hladku muku po častiach. Múku zapracúvame do bielok opatrne pomocou silikonovej stierky od okrajou mysky smerom dovnútra.
  5. Bielka zapracujeme do čokoladového cesta metličkou. Ked máme cesto. Vymastíme si okrúhlu tortovú formu ( klasiká veľkosť) a vysypeme múkov. Cesto vylejeme do formy a pečieme 15 minut na cca 200°C a po 15 minutách teplotu znížime na cca 180°C a dalej pečieme ešte 20-30 minut. ( treba cesto skušať špajlou)
  6. Ked máme upečený korpus. Necháme ho vychladnúť. Prekrojímeho vodorovne lebo ho znútra budeme plniť marhulovým džemom. Ked máme korpus namazaný prikryjeme ho vrchním korpusom. Potom vrch a boky ešte tiež potreme džemom. Uhladíme a roztopíme si čokoládku. Pridávam do nej aj ceru aby bola hladšia. Dávam jej od oka. Poleva nesmie byť príliš hustá ani riedka. Tak aby z lyžice krásne stekala. Oblejeme tortu polevou a necháme chladiť. Podávame na druhý deň :)