Najlepší tortový korpus - Čoko torta

Autor receptu: simcuska

Rozhodla som sa piecť priateľovi na narodeniny tortu :P popýtala som kamarátku o recept, a nádherne vyšiel korpus z čoho som bola prekvapená pretože mne stále spľaskne :) tak sa delím o tu krásu :P tak isto aj krém pre začiatočníkov :)

8-12
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Cesto: Žĺtka vymiešame s kryštálovým cukrom, pridáme vodu, olej. Potom pridáme polohrubú múku s PDP do cesta a vymixujeme. M edzitým si vymixujeme sneh z bielok, a pomaly ho lopatkou alebo lyžicou primiešaváme do cesta. Formu si vymastíme olejom, vylejeme do nej cesto, a opatrne dáme piecť do trúby zhruba na 180 stupňoch cca 30 minút :))) sledovať cesto či sa nelepí na špajdlu :)
  2. Krém: : 2x Olé puding vymixujeme podľa návodu ale namiesto mlieka dáme šťavu z kompótu, ak bude málo tak prilejeme mliečko vymixujeme do tuha, a už len natierame na korpus, ja som dala jahodový džem, nato krém, potom jahody, zas krém položila som druhú časť korpusu navrch znova krém, a šľahačkou ozdobiť poprípade iným ovocím u mňa hrozno :)))
  3. Dobrú chuť prajem ;)))) u mňa to vyšlo takto, také amatérske zdobenie ale bolo to na rýchlo, hlavne že torta chutila a nevedel sa môj drahý dojesť :P