Najlepší tortový korpus - Čoko torta
Autor receptu: simcuska
Rozhodla som sa piecť priateľovi na narodeniny tortu :P popýtala som kamarátku o recept, a
nádherne vyšiel korpus z čoho som bola prekvapená pretože mne stále spľaskne :) tak sa
delím o tu krásu :P tak isto aj krém pre začiatočníkov :)
8-12 porcií |
60 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Cesto:
Žĺtka vymiešame s kryštálovým cukrom, pridáme vodu, olej.
Potom pridáme polohrubú múku s PDP do cesta a vymixujeme. M
edzitým si vymixujeme sneh z bielok, a pomaly ho lopatkou alebo lyžicou primiešaváme do cesta. Formu si vymastíme olejom, vylejeme do nej cesto, a opatrne dáme piecť do trúby zhruba na 180 stupňoch cca 30 minút :))) sledovať cesto či sa nelepí na špajdlu :)
- Krém: :
2x Olé puding vymixujeme podľa návodu ale namiesto mlieka
dáme šťavu z kompótu, ak bude málo tak prilejeme mliečko
vymixujeme do tuha, a už len natierame na korpus, ja som dala
jahodový džem, nato krém, potom jahody, zas krém položila som druhú
časť korpusu navrch znova krém, a šľahačkou ozdobiť poprípade
iným ovocím u mňa hrozno :)))
- Dobrú chuť prajem ;)))) u mňa to vyšlo takto, také amatérske zdobenie ale bolo to na rýchlo, hlavne že torta chutila a nevedel sa môj drahý dojesť :P