Najlepší mrkvový koláč
Autor receptu: stupakova
Tento kolac je vhodny pri vsetkych moznych prilezitostiach, ci uz oslavy, ci ako dezert po
veceri, alebo k poobednajsej salke kavy, ci caju :). Priprava je velmi jednoducha, tak vela
stastia a dobru chut ;)!
16 porcií |
60 minút príprava |
50 minút na 175 °C |
Postup
- V stredne velkej mise zmiesame dohromady nastruhanu mrkvu s hnedym cukrom. Nechame 60 minut odstat.
- Predhrejeme ruru na 175 stupnov. Tortovu formu potrieme olejom a vysypeme mukou.
- Vo velkej mise vyslahame vajcia do svetla. Postupne pridavame biely cukor, vanilinovy cukor a olej. Do zmesy pridame rozdrveny ananas, pomlete/rozdrvene orechy a hrozienka.
- Skombinujem muku, sodu bikarbonu, sol a skoricu. Tuto kombinaciu vmiesame do mokrej zmesy (vajcia, cukor, atd.). Dokladne vymiesame.
- Na zaver scedime asi tak 50% stavy z odstatej mrkvy a pridame do zmesy. Opat dokladne premiesame.
- Dokladne premiesanu zmes vylejeme do tortovej formy a pecieme asi 40 - 50 minut.
* pred vybratim z rury otestovat sparadlom
* vychladnuty kolac je dobre ozdobit tvarohovou polevou/kremom