Ryža

Mujadara - libanonská ryža so šošovicou

Autor receptu: ryzasos

Mujadara - tradičny pokrm z Blízkeho východu, konkrétne Libanonu. Tvorí ho ryža a šošovica s jednoduchými konreninami.* Odporúčame jedlo posypať karamelizovanou cibuľkou. Výsledkom je sýta príloha alebo hlavné jedlo plné chuti. Vyskúšajte ho s ryžou SOS Basmati.

2-4
porcie
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ryžu uvarte podľa návodu vo veľkom množstve vody, spolu so zeleninovým bujónom, soľou, čiernym korením a bobkovými listami.
  2. Tesne pred dovarením ryže, pridajte scedenú šošovicu a nechajte variť ešte zo 5 minút.
  3. Medzitým si na oleji skaramelizujte nakrájanú cibuľu. Karamelizujte 10 minút, pridajte rascu a soľ a pokračujte vo varení ešte 10 minút.
  4. Zo šošovicovo-ryžovej zmesi odstráňte bobkové listy, dajte ju na tanier, ozdobte karamelizovanou cibuľkou a lyžicou kokosového jogurtu. Ak máte radi bylinky, môžete pridať aj čerstvý nasekaný koriander alebo petržlenovú vňať. Môžete ozdobiť aj semienkami granátového jablka.