Muffiny trocha inak

Autor receptu: lucylee

Tento recept bol na nete a preložila som ho z angličtiny a hneď aj upiekla :-)Je to zdravý a veľmi chutný variant muffiniek

20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Olúpeme a roztlačíme banány.
  2. Rozmixujeme ľanové semená a vodu na hustú kašu, ak nám tam ostanú nejaké celé semienka, nevadí.
  3. Pridáme cukor a olej k roztlačeným banánom. Ja som použila trstinový nerafinovaný cukor, ale môžete použiť aj javorový sirup alebo med alebo iné sladidlo. Do zmesi pridáme pastu z ľanových semienok.
  4. V inej mise rozmiešame obidva druhy múky, ovsené vločky alebo otruby, soľ, prášok do pečiva a sódu bikarbónu. Ja som použila celozrnnú múku, ale môže sa dať aj grahamová, ražná alebo iná múka.
  5. Pridáme suché suroviny k banánovej zmesi a premiešame, ak sú tam hrudky, nevadí. Pridáme ešte 2 lyžice vody, ale ak sme použili tekuté sladidlo, tak už nepridávame. Nakoniec pridáme oriešky, škoricu alebo iné suroviny ako napríklad kandizované ovocie, hrozienka, vanilkovú alebo inú arómu. Ja som hrozienka nedávala, lebo ich nemám rada, ale fantázii sa medze nekladú.
  6. Vymastíme plech na muffiny (12 ks) a naplníme cestom do dvoch tretín. Pečieme do zlatohneda asi 25 minút, muffiny vyberieme a dáme ich vychladnúť. Navrch môžeme nasypať ovsené vločky alebo kokos, zase každý, čo má rád, ja som ich už ničím nezdobila.