Muffiny na zdravý spôsob s brusnicami a ovocím (fotorecept)
Autor receptu: 27janka
Muffiny patria v našej rodine medzi obľúbené koláčiky. Ja ich pripravujem v rôznych obmenách bez bielej múky, práškového cukru a margarínu. Chutia výborne s celozrnou pšeničnou múkou polohrubou, trstinovým cukrom, maslom (alebo kokosovým olejom), bezfosfátovým práškom do pečiva. Ostatné suroviny pridávam podľa fantázie a surovín, ktoré sú doma, keď sa ohlási narýchlo návšteva, alebo mám chuť maškrtiť. Cez víkend som piekla muffiny s brusnicami a marhuľovým kompótom.
14 porcií |
20 minút príprava |
25 minút na 170 °C |
Postup
- Zmiešame si suché suroviny: celozrnnú pšeničnú múku polohrubú s bezfosfátovým práškom do pečiva, škoricou a brusnicami.
- V miske si vyšľaháme zmäknuté maslo s trstinovým cukrom a vajíčkami, postupne pridáme marhuľovú šťavu.
- Spojíme si suché a mokré suroviny a zľahka vmiešame na malé kúsky nakrájané marhule.
- Do formy na muffiny alebo košíčkov na muffiny dáme papierové košíčky a naplníme cestom. Rúru si vyhrejeme na 170 °C a pečieme 25 minút.