Mrkvový cheesecake
Mrkvový cheesecake s čili čokoládou a so sorbetom
Autor receptu: redakcia
8 porcií |
30 minút príprava |
45 minút na 160 °C |
Postup- Očistenú nastrúhanú mrkvu zmiešame s rozdrvenými maslovými sušienkami a maslom. Touto zmesou vystelieme dno okrúhlej formy alebo viacerých ohňovzdorných misiek, v ktorých budeme dezert potom aj podávať.
- Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, do ktorej pridáme najemno posekané čili, tvaroh, mascarpone a cukor podľa chuti. Vymiešame a nakoniec pridáme vajíčka. Zmes vylejeme do formy s mrkvovo-sušienkovým korpusom a vložíme do rozohriatej rúry. Pečieme pri 160 °C 45 minút.
- Sorbet:
Kokosové mlieko dáme variť s cukrom. Pridáme želatínu, ktorá bola namočená v ľadovej vode, aby zmäkla. Potom dáme zmes zamraziť. Takto pripravenú zmrznutú hmotu rozmixujeme. Upečený a vychladnutý cheesecake podávame so sorbetom.
|