Mrkvovo-pomarančová torta s mascarpone
Autor receptu: skatulka
Obľúbená verzia mrkvovej torty, tentokrát s výraznejšou mrkvovou chuťou. Ochutená
vôňou pomarančovej kôry s lahodným mascarpone.
60 minút príprava |
50 minút na 170 °C |
Postup
- Zmiešame múku, cukor, prášok do pečiva a škoricu. V druhej miske zmiešame žĺtky, olej a pomarančovú šťavu. Zmiešame dokopy.
- Do cesta po častiach premiešame sneh z bielkov. Na záver pridáme nastrúhanú mrkvu, kôru a orechy.
- Vylejeme do vymastenej a vysypanej formy na tortu.
- Pečieme 50 minút na 170C.
- Krém pripravíme z vyšľahaného masla a cukrom a po lyžiciach zašľaháme mascarpone.
- Vrch vychladnutého cesta potrieme krémom a dozdobíme mrkvičkou. Tú som pred zdobením trošku povarila v troche pomarančovej šťavy s cukrom, aby trošku odmäkla.