Mrkvovo-pomarančová torta s mascarpone

Autor receptu: skatulka

Obľúbená verzia mrkvovej torty, tentokrát s výraznejšou mrkvovou chuťou. Ochutená vôňou pomarančovej kôry s lahodným mascarpone.

60 minút
príprava
50 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Zmiešame múku, cukor, prášok do pečiva a škoricu. V druhej miske zmiešame žĺtky, olej a pomarančovú šťavu. Zmiešame dokopy.
  2. Do cesta po častiach premiešame sneh z bielkov. Na záver pridáme nastrúhanú mrkvu, kôru a orechy.
  3. Vylejeme do vymastenej a vysypanej formy na tortu.
  4. Pečieme 50 minút na 170C.
  5. Krém pripravíme z vyšľahaného masla a cukrom a po lyžiciach zašľaháme mascarpone.
  6. Vrch vychladnutého cesta potrieme krémom a dozdobíme mrkvičkou. Tú som pred zdobením trošku povarila v troche pomarančovej šťavy s cukrom, aby trošku odmäkla.