Mrkvová torta

Mrkvovo-orechová ovsená torta s polevou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
35 minút
na 165 °C

Suroviny

Postup

  1. Očistenú a umytú mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle, mrkvu dáme do nádoby, do ktorej pridáme nahrubo nasekané orechy, trstinový cukor, ovsenú múku, Zlatý klas a dve vajíčka.
  2. Nakoniec pridáme najemno nastrúhanú pomarančovú kôru. Všetko spolu dôkladne premiešame a vložíme do tortovej formy. Zmes mierne utlačíme vo forme. Pečieme pri 165 °C 35 minút.
  3. Po upečení necháme tortu vychladnúť, potom ju dozdobíme cukrovou polevou, ktorú pripravíme tak, že do čistej nádoby vložíme jeden bielok, práškový cukor, najemno nastrúhanú kôru a šťavu z jedného citróna. S pomocou ručného šľahača pripravíme tuhý sneh, ktorým tortu ozdobíme.