Mrkvová torta
Mrkvovo-orechová ovsená torta s polevou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
35 minút na 165 °C |
Postup- Očistenú a umytú mrkvu nastrúhame
na hrubom strúhadle, mrkvu dáme do
nádoby, do ktorej pridáme nahrubo nasekané
orechy, trstinový cukor, ovsenú
múku, Zlatý klas a dve vajíčka.
- Nakoniec pridáme najemno nastrúhanú
pomarančovú kôru. Všetko spolu dôkladne
premiešame a vložíme do tortovej formy.
Zmes mierne utlačíme vo forme. Pečieme
pri 165 °C 35 minút.
- Po upečení necháme tortu vychladnúť,
potom ju dozdobíme cukrovou polevou,
ktorú pripravíme tak, že do čistej nádoby
vložíme jeden bielok, práškový cukor,
najemno nastrúhanú kôru a šťavu z jedného
citróna. S pomocou ručného šľahača
pripravíme tuhý sneh, ktorým tortu ozdobíme.
|