Mrkvové rohlíčky

Autor receptu: veronka

Mrkva sa hodí aj na sladké zdravé mlsanie, tak prečo nevyužiť ju .

30 minút
príprava
30 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Mrkvu očistíme, nastrúhame na jemno na strúhadle Na strúhadle si postrúhame aj Palmarín / cez veľké slzičky strúhadla/, lepšie sa zapracuje do múky.
  2. Múku preosejeme, zmiešame s práškom do pečiva. Na doske spracujeme spolu s Palmarínom a postrúhanou mrkvou. Kým bude odpočívať ,pripravíme si plnku.
  3. Mak zomelieme, osladíme slivkovým lekvarom alebo marhuľovým džemom podľa chuti.
  4. Cesto vyvaľkáme na doske asi 3 mm hrubé. Pokrájame aby sme mali vyššie trojuholníky /ako na croasanty/. Na každý lyžičkou dáme trochu plnky a zavinieme rohlíčky. Pečieme do mrkvovo-ružova na plechu vystlaného papierom na pečenie.