Mrkvové rohlíčky
Autor receptu: veronka
Mrkva sa hodí aj na sladké zdravé mlsanie, tak prečo nevyužiť ju .
30 minút príprava |
30 minút na 160 °C |
Postup
- Mrkvu očistíme, nastrúhame na jemno na strúhadle
Na strúhadle si postrúhame aj Palmarín / cez veľké slzičky strúhadla/, lepšie sa zapracuje do múky.
- Múku preosejeme, zmiešame s práškom do pečiva.
Na doske spracujeme spolu s Palmarínom a postrúhanou mrkvou.
Kým bude odpočívať ,pripravíme si plnku.
- Mak zomelieme, osladíme slivkovým lekvarom alebo marhuľovým džemom podľa chuti.
- Cesto vyvaľkáme na doske asi 3 mm hrubé. Pokrájame aby sme mali vyššie trojuholníky /ako na croasanty/. Na každý lyžičkou dáme trochu plnky a zavinieme rohlíčky. Pečieme do mrkvovo-ružova na plechu vystlaného papierom na pečenie.