Mrkvová torta
Autor receptu: redakcia
Už prababičky
vedeli, že
koreňová zelenina
je v zime zdravým
pokladom. Veď sa dá
variť, piecť, grilovať,
konfitovať, dusiť vo
víne... A dobrý kuchár
vie túto „obyčajnú“
surovinu premeniť na
kulinársky zážitok.
4 porcie |
25 minút príprava |
40 minút na 160 °C |
Postup
- V miske vyšľaháme vajíčka so 60 g cukru do peny,
pridáme postrúhanú mrkvu, múku a sódu bikarbónu. Pripravenú
hmotu dáme do formy a pečieme pri teplote
160 °C asi 40 minút.
- Šľahačkovú smotanu prevaríme so 60 g cukru. Korpus po upečení necháme vychladnúť, rozrežeme a naplníme šľahačkovým krémom. Potrieme aj vrch torty.
- Tortu podávame ozdobenú malinami, mätou a baby mrkvou. Môžeme dodekorovať karamelovým topingom.