Mrkvová bábovka

Autor receptu: mirkajan

Moja najobľúbenejšia bábovka, pretože vôbec nie je suchá a vydrží vláčna vďaka mrkve v ceste aj niekoľko dní. Ak urobíte cesto len z 2/3 dávky, možno ho upiecť aj v mafinových formičkách a je to vďačná desiata.

20 minút
príprava
60 minút
na 170 °C

Postup

  1. Cukor s olejom vymiešame. Do misy preosejeme múku, PDP, škoricu a soľ. Túo zmes pridávme do zmesi oleja s cukrom stiedavo s celými vajciami. Dobre premiešame.
  2. Pridáme mrkvu orechy a hrozienka. Zmes nalejeme do vymastenej a hruou múkou vysypanej bábovkovej formy. Pečieme cca 1 hodinu pri 170°C (teplovzdušná rúra).
  3. Po upečení necháme chvíľu stáť vo forme, vyklopíme a pocukrujeme. Krájame a po vychladnutí, inak sa bue drobiť.