Mrkvová bábovka
Autor receptu: mirkajan
Moja najobľúbenejšia bábovka, pretože vôbec nie je suchá a vydrží vláčna vďaka mrkve v ceste aj niekoľko dní. Ak urobíte cesto len z 2/3 dávky, možno ho upiecť aj v mafinových formičkách a je to vďačná desiata.
20 minút príprava |
60 minút na 170 °C |
Postup
- Cukor s olejom vymiešame. Do misy preosejeme múku, PDP, škoricu a soľ. Túo zmes pridávme do zmesi oleja s cukrom stiedavo s celými vajciami. Dobre premiešame.
- Pridáme mrkvu orechy a hrozienka. Zmes nalejeme do vymastenej a hruou múkou vysypanej bábovkovej formy. Pečieme cca 1 hodinu pri 170°C (teplovzdušná rúra).
- Po upečení necháme chvíľu stáť vo forme, vyklopíme a pocukrujeme. Krájame a po vychladnutí, inak sa bue drobiť.