Vyprážaná mrkva
Mrkva v kokose (fotorecept)
Autor receptu: kvakac
Toto je jedna bleskovka na využitie varenej mrkvy. Taká ľahká večera, alebo televízna
chuťovka. Potrebovali sme spotrebovať mrkvu, tak sme ju takto urobili.
5 minút príprava |
7 minút tepelná úprava |
Postup
- Množstvá som neuviedol, kto chce si urobí podľa seba. Mrkva môže byť z polievky, alebo aj na pare uvarená. Nakrájame si mrkvu na dlhé hranolčeky. Osolíme ak nebola voda na jej varenie slaná.
- Vajce rozšľaháme s vínom. Ak je to pre deti, tak s mliekom. Mrkvu namočíme do vajca.
- Z vajca preložíme do kokosu a obalíme. A vyprážame v horúcom oleji. Ide to rýchlo. Pozor kokos má snahu prihorieť, tak na slabšom ohni to robiť. Hotové dáme na papier, nech odsaje olej.
- Dáme na tanier a maškrtíme. Jeden problém to má. Treba určiť jedného, kto bude vysmážať. A malá rada - uvarte tej mrkvy viac.