Mrazivá vášeň (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Zmrzlina zapečená so snehovou čapicou.. dobrotka ktorú sa oplatí vyskúšať :-)

15 minút
príprava
3 minút
na 250 °C

Postup

  1. Najprv si vyberieme zapekacie misky. Musia byť také ktoré znesú prechod z mrazničky do horúcej rúry. Misky dáme asi tak na 60 minút do mrazničky. Do studených misiek naložíme našu obľúbenú zmrzlinu, zakryjeme fóliou a dáme na dobu neurčitú (minimálne 60 minút) do mrazničky. Ak budete podávať poobede ako dezert, nachystajte si zmrzlinu ráno a kľudne ju nechajte v mrazáku až do poobedia.
  2. Tesne pred podávaním si predovšetkým zapneme rúru a nastavíme ju na najvyšší stupeň a potom si ušľaháme sneh z bielkov. Koľko máte, toľko dáte ale budete potrebovať jedno bielko na dve porcia - zhruba. Oslaďte cukrom, ja som použila hnedý cukor, prípadne zafarbite kakaom.
  3. Teraz budeme pracovať rýchlo. Pred vybratím zmrzliny z mrazáku si nachystajme pásiky alobalu, vrecko s ozdobnou špičkou a naplníme ho snehovou hmotou, oriešky na posypanie, čokoládu a pod.
  4. zmrzlinu vyberieme z mrazničky a misky obalíme alobalom ....
  5. zmrzlinu polejeme čokoládou, posypeme orieškami ale môžeme dať aj ovocie ....
  6. navrch nastriekame sneh, ale môžeme len tak lyžicou navrstviť kopec snehu, misky poukladáme na plech....
  7. a dáme zapiecť na 250°C asi 2-3 minúty... zapneme len horný ohrev a mriežku posunieme na spodok aby sneh zvrchu nezhorel
  8. podávame poliate čokoládou, posypané orieškami
  9. a ihneď ešte horúce zbaštíme :-)