Mrazená tekvica (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Toto v podstate recept nie je. Pridávam ho ako inšpiráciu na prípravu domáceho polotovaru. Moja mama totiž hovorievala, že nie je umenie variť, ked je z čoho a je k čomu siahnuť.
1 dávka porcia |
30 minút príprava |
Postup
- Kúpila som tekvicu, bola dosť veľká, aby som ju spotrebovala celú, tak som ju spracovala a zmrazila, aby som z nej neskôr, ked sa mi to hodí, mohla uvariť omáčku alebo polievku, či niečo iné.
- Odkrojila som koniec so stopkou a tekvicu som prekrojila na polovicu. Je dobré použiť dlhý a ostrý nôž, čo som práve nemala po ruke, čo vidno na nerovnosti rezu, ale spracovaniu to nebránilo.
- Vydlabala som ju pomocou ostrej lyžice.
- Obe polovičky som ošúpala pomocou škrabky na zemiaky a ostrým nožom som vykrojila očká a nevhodné časti.
- Tekvicu som umyla a pokrájala som ju na menšie časti,...
- ...ktoré som nastrúhala do misy.
- Nastrúhanú tekvicu som dala do plastového obalu, vložila do mikroténového sáčku a odložila do mrazničky. Takéto práce robievam, ked mám voľnejšiu chvíľku. Doplním tak obsah mrazničky a šetrím čas pri nasledujúcom varení. Dá sa tiež pokrájať na kocky a použiť na iné varenie ako omáčky a polievky.