Mramorové vajíčka (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Mramorové vajíčka vysedela mramorová sliepočka. Takto môžete odpovedať návšteve keď sa vás bude pýtať odkiať máte také zvláštne vajíčka. Pritom je to také jednoduché.

10 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Vajíčka vložíme do studenej vody, privedieme do varu a varíme 6 minút.
  2. Vajíčka opatrne vyberieme, do vody pridáme soľ, čierny čaj, 1 sáčok na 2 vajcia (alebo sypaný 1PL na 2 vajcia) a 1PL sójovej omáčky. Pomocou lyžice, alebo noža naklepeme škrupinu vajíčka tak, aby sme vytvorili mramorovú sieť ale zároveň aby škrupina neodpadla. Vajíčka dáme naspäť do vody a zakryté necháme 3-4 hodiny stáť. Ak treba dolejeme vody aby boli zakryté.
  3. Keď sa vám mramorovanie podarí tak takéto vajíčka vedia byť veľmi krásne. Najdôležitejšie je aby sa vajíčka dobre šúpali potom po ošúpaní zostanú krásne hladké s hnedým mramorovaním na povrchu a dokážu byť peknou ozdobou studeného pohostenia. Mne sa bohužiaľ tento raz moc nevydarili práve preto, že sa mi zle šúpali, takže nie sú moc výstavné. Ale ako ukážka snáď postačia....
  4. moje mramorované vajíčka skončili ako súčasť môjho obeda.... zelenina, cesnak, nalámaná hrianka, oli olej, balzamico, šalátové korenie a vajíčka