Mramorová bábovka

Mramorová bábovka s hrozienkami (fotorecept)

Autor receptu: luwinka

Na tento upršaný deň padla vhod táto bábovka, ktorú som upiekla.

40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Žĺtky vymiešame s cukrom. Pridávame mlieko, olej a dobre vymiešame. Hrozienka, ktoré sme najskôr namočili do teplej vody, tiež pridáme, už odkvapkané. Múku si rozmiešame s práš. do pečiva. Pridáme do cesta a zamiešame. Teraz pridáme tuhý sneh z bielok, ktorý zľahka premiešame. Nachystáme si malú mištičku, do ktorej odoberieme z cesta a pridáme do neho kakao a premiešame. Takže máme 2 cestá bledé a tmavé.
  2. Formu na bábovku vymastíme tukom a vysypeme múkou. Začneme do nej pridávať po lyžiciach najskôr bledé cesto a potom tmavé.
  3. Teraz pridáme bledé cesto.
  4. A zasa tmavé .
  5. Vrch ukončíme bledým cestom.
  6. Upečieme na 180 stupňov 40 minút. Upečenú bábovku vyklopíme a necháme vychládnuť.
  7. Povrch ozdobíme čokoládovou polevou .
  8. Necháme ľubovoľne stuhnúť polevu a potom pokrájame na kúsky.
  9. V reze bábovka.
  10. S kávičkou chutí :-)