Bábovka
Mramorová bábovka s citrónovou polevou (fotorecept)
Autor receptu: luwinka
Táto bábovka je bez hrozienok, veď nemusia vždy byť. Je veľmi ľahučká, vhodná ku
kávičke a nielen to, aj deti si
pochutnali:-)
Postup
- Vo väčšej miske rozmiešame cukor so žĺtkami. Pridáme postupne olej a miešame nahladko. Múku rozmiešame s práškom do pečiva. Pridáme do cesta, zamiešame a ešte pridáme mlieko a všetko vymiešame. Z bielkov si urobíme tuhý sneh, ktorý zľahka zamiešame do cesta. Cesto svetlé je hotové. Teraz si urobíme tmavé cesto: Do menšej misky odoberieme trochu zo svetlého cesta a dáme do neho 3 čaj. lyžičky kakaa a opatrne zamiešame.
- Formu na bábovku potrieme tukom a vysypeme ju múkou. A teraz začneme mramorovať. Najskôr dáme do nej svetlé cesto.
- Teraz dáme na svetlé cesto tmavé.
- Tmavé cesto zakryjeme svetlým.
- Pokračujeme tak, že znovu dáme tmavé cesto.
- Ukončíme pridaním svetlého cesta.
- Dáme piecť do rozhriatej trúby na 180 stupňov 40 minút. Upečenú bábovku necháme chvíľu vychladnúť.
- Potom ju vyklopíme z formy a necháme ju úplne vychladnúť.
- Teraz si spravíme citrónovú polevu a po vrchu ju ozdobíme a hneď dáme aj ozdobné cukríky na vrch polevy, ktorú necháme zaschnúť. A máme hotovo.
- Pokrájame ju na kúsky.
- V reze .
- :-)