Mozartove guľky (Mozartkugeln)
Autor receptu: forneta
Postup- Zo zeleného marcipánu si vytvoríme malinkú guličku.
- Z nugátu si odoberieme kúsok, v rukách ho roztlačíme na placku a zelenú guľočku v ňom obalíme.
- Z nefarbeného marcipánu si odtrhneme väčší kus a v rukách vyformujeme tenšiu placku - kto chce môže si aj vyvaľkať, ale takto je to jednuchšie a rýchlejšie.
- Zformujeme peknú guličku, ktorú povaľkáme v dlaniach, aby mala hladký povrch a dáme na 30 minút do chladničky.
- Guľky namáčame do trochu vychladnutej čokoládovej polevy. Tú si pripravíme rozpustením čokolády na varenie s kúskom Cery vo vodnom kúpeli - voda nesmie vrieť.
- Poukladáme na papier na pečenie a potom dáme do košíčkov alebo môžme aj obaliť v alobale.
|