Morské špagety
Autor receptu: marymelb7
Tieto čierne špagety sú u nás dostať suché, ale ja si ich niekedy vyrábam sama. Recept je na
obyčajné cestoviny iba nakoniec sa pridá do cesta atrament z čerstvej chobotnice. Určite ich
dostanete v špeciálnych predajniach, suché , keď nie, tak sa to dá urobiť aj z bielych.
Výborná letná 10 minútová večera .
Postup
- Na oleji opražíme cibuľu, pridáme cesnak a čerstvé feferónky všetko porestujeme asi 3-4 minúty pridáme víno, poumývané mušle a prikryjeme pokličkou všetko podusíme spolu zase asi 5 minút. Mušle by mali byť všetky otvorené. Ktoré sa neotvoria, treba im vynadať a všetky vyhodiť. Tie nie sú jedlé, išli do panvice už zdochnuté. Nezaslúžia si íjsť na tanier.
- Medzitým si uvaríte podľa vlastnej chuti cestoviny. Opláchnuté premiešame k mušliam, pridáme soľ, korenie, ozdobíme vňatkou .