Morské špagety

Autor receptu: marymelb7

Tieto čierne špagety sú u nás dostať suché, ale ja si ich niekedy vyrábam sama. Recept je na obyčajné cestoviny iba nakoniec sa pridá do cesta atrament z čerstvej chobotnice. Určite ich dostanete v špeciálnych predajniach, suché , keď nie, tak sa to dá urobiť aj z bielych. Výborná letná 10 minútová večera .

Postup

  1. Na oleji opražíme cibuľu, pridáme cesnak a čerstvé feferónky všetko porestujeme asi 3-4 minúty pridáme víno, poumývané mušle a prikryjeme pokličkou všetko podusíme spolu zase asi 5 minút. Mušle by mali byť všetky otvorené. Ktoré sa neotvoria, treba im vynadať a všetky vyhodiť. Tie nie sú jedlé, išli do panvice už zdochnuté. Nezaslúžia si íjsť na tanier.
  2. Medzitým si uvaríte podľa vlastnej chuti cestoviny. Opláchnuté premiešame k mušliam, pridáme soľ, korenie, ozdobíme vňatkou .