Morské mäkkýše JADRANČICE
Autor receptu: nonna
Blížia sa prázdniny, podaktorí si budú môcť dovoliť aj more, a ak nebudú len vylihovať na pláži, ale sa aj trochu motkať v plytkých vodách, môžu si nazbierať rôzne plody mora a ukuchtiť ľahučký a chutný obed či večeru.
2 porcie |
10 minút príprava |
152 minút tepelná úprava |
Postup
- Slávky varíme v osolenej vode až sa otvoria /je to len chvíľka/, vyberieme z lastúr.
- Ostranky je potrebné variť 2 a 1/2 hodiny, tiež vytiahneme z ulít.
- Na rozohriatom masle asi minútu dusíme na drobné kocky pokrájaný petržlen, pridáme mäkkýše, pokvapkáme vínom a citrónovou šťavou, jemne osolíme a spolu dusíme ďalšiu minútu. Ihneď podávame.