Morské mäkkýše JADRANČICE

Autor receptu: nonna

Blížia sa prázdniny, podaktorí si budú môcť dovoliť aj more, a ak nebudú len vylihovať na pláži, ale sa aj trochu motkať v plytkých vodách, môžu si nazbierať rôzne plody mora a ukuchtiť ľahučký a chutný obed či večeru.

2
porcie
10 minút
príprava
152 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Slávky varíme v osolenej vode až sa otvoria /je to len chvíľka/, vyberieme z lastúr.
  2. Ostranky je potrebné variť 2 a 1/2 hodiny, tiež vytiahneme z ulít.
  3. Na rozohriatom masle asi minútu dusíme na drobné kocky pokrájaný petržlen, pridáme mäkkýše, pokvapkáme vínom a citrónovou šťavou, jemne osolíme a spolu dusíme ďalšiu minútu. Ihneď podávame.