Morčacie kúsky v marináde z medu, chilli, limetky a horčice, s hubovým bulgurom
Autor receptu: mandarin999
Tip na chutný obed pre tých, čo majú radi jedlo jemne pálivé, jemne sladké a zároveň svieže a chutné. Ako prílohu som zvolila bulgur, ktorý obsahuje množstvo živín a podporuje trávenie. Mnohí z nás túto zdravú a chutnú pochúťku doteraz neobjavili, no je na čase to zmeniť.
Postup
- Marinádu si pripravíme dôkladným premiešaním všetkých surovín, ktoré sú uvedené v surovinách na marinádu.
Morčacie prsia nakrájame na menšie kúsky, môžeme ešte posoliť, no nemusíme - záleží od toho ako máme ochutenú marinádu. Mäsko namarinujeme a necháme odležať v chladničke aspoň 12 hodín.
- Po odležaní som mäsko opiekla z každej strany na rozpálenom oleji a poukladala do misy z jenskeho skla. Mäsko som piekla pri teplote 200 stupňov, dokedy sa nám krásne neupieklo. Tento spôsob prípravy som zvolila preto, lebo mäsko zostalo krásne jemné, chutné a najmä šťavnaté (vytvorilo si šťavu).
- Bulgur sa dá pripravovať rôznymi spôsobmi. Ja som ho tentokrát opražila na olivovom oleji z každej strany, podliala ho asi 0,5l vývarom, osolila a nechala priviesť k varu. Povarila som asi 5 minút, pridala maslo, aby dostal krémovejšiu konzistenciu. Podľa potreby dochutila soľou a korením a nechala odležať pod zakrytou pokrievkou.
- Na kúsku masla som jemne orestovala na kocky nakrájané šampióny, ktoré som potom vmiešala do bulguru. Nakoniec som k nemu vmiešala kúsky čerstvej bazalky.