Mníchovské käsespätzle
Autor receptu: archaa
4 porcie |
15 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Vsetky suroviny spracujeme v miske na hladké cesto, ktoré musí byt skôr tahavej, lepivej konzistencie a hádzeme cez "haluskovac" do osolenej vriacej vody. Ked vyplávajú na povrch, povaríme este 2 minútky a scedíme.
- V hlbsej panvici rozpustíme trosku masla a spätzle do nej vhodíme. Opekáme na masle takto asi 3-4 minútky a posypeme bohate strúhaným syrom (potrebujeme asi 250g). Este nemiesame, pockáme kým sa syr zacne tavit. Zalejeme sladkou smotanou a az po tom ich opatrne premiesavame, aby sa nám spätzle a syr so smotanou spojili v hustejsiu masu.
- Ked sa syr uz pekne tahá, môzme opatrne osolit, pridat mleté cierne korenie, rozdelíme do tanierov a podávame s trochou oprazenej paprikovej cibulky a pohárom vychladeného pivka.
- Papriková oprazená cibulka:
Cibulu nakrájame na hrubsie prúzky, obalíme v múke zmiesanej s cervenou paprikou a oprazíme na oleji do mäkka. Vyberáme az ked zacne byt pripecená.
|