Mix šalát s vajíčkami na tvrdo (fotorecept)
Autor receptu: sracz
… pridať vajíčka na tvrdo do kombinácie mladej zeleniny ma napadlo až po ochutnaní
vymiešaného gréckeho nízkokalorického jogurtu „FAGE“ s plnotučnou horčicou „Liptov“
a pretlačeným cesnakom. Zmiešaná zelenina sa na našom stole osvedčila ako náhrada
tradičných príloh rôznych druhov mäsa, dokonca i z rýb. Prvenstvo patrí chuťovo
jedinečnému Romain šalátu. Doslova ma hnevá, že si k nám pod Tatry „nenašiel cestu“
z neďalekého Talianska už dávnejšie. Ochutnajte ho a dáte mi zaiste za pravdu, že
fajn!
2÷4 porcie |
12÷15 minút príprava |
Postup
- ingrediencií ani nie je tak veľa, ale na chuti ich množstvo neuberie
- šalát som rozrezal po dĺžke na ¼, následne ~ na 12 mm pásiky a vložil ho do pomocnej misy, spolu s pokrájanou žltou mäsitou paprikou, červenou cibuľou, lístočkami čerstvej petržlenovej vňate,
- redkvičkou a zväzkom (6÷7 ks) mladej cibuľky aj so zelenými „pierkami“
- priložil som vajíčka uvarené na tvrdo, rozkrojené na 1/6
- zalial „emulziou“ z 200 g gréckeho jogurtu, PL liptovskej horčice, PL citrónovej šťavy, 3 pretlačených strúčikov cesnaku, štipky soli a čMČK
- po jemnou premiešaní šalát vyzeral takto
- a na tanieri, dozdobený halúzkou petržlenovej vňate, potom takto
- k tomu po kúsku lososa a halibuta v jednoduchej príprave: soľ, čMČK podľa chuti, olej, maslo po 2 PL, obojstranne po 3´ opiecť oblievaním a ľahký obed je hotový