Miškina torta (fotorecept)
Autor receptu: miqiqiqa
K narodeninám som si upiekla takúto fajnú ovocnú tortu. :)
12 porcií |
40 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Upečieme si korpus. Cesto vylejeme do formy s papierom na pečenie. Upečte si taký, na ktorý ste zvyknutý. Je to jedno len aby nebol nízky a ani privysoký :)
Keď sa korpus ochladí odstránime mastný papier a korpus môžme/ nemusíme otočiť.
- Uvaríme si puding z mlieka, zlatého klasu a cukru. Vychladnuté zmiešame s maslom a Palmarinom.
- Formu s korpusom dookola olemujeme papierom na pečenie a obyčajným kancelárskym papierom aby bol krém rovnomerne po bokoch natretý a aby aj želatína ktorú na krém nalejeme bola pekne zarovnaná.
- Korpus natrieme krémom a začneme ukladať ovocie, ktoré chcete. Ak chcete tortu ozdobovať tak si nechajte v zdobiacej pištoli alebo vrecúšku kúsok krému.
- Zdobíme ovocím, ktoré sme odcedili od šťavy, ktorú použijeme na želatínu.
- Ak nemáme pol litra ovocnej štavy, dolejeme ju čistou vodou, aby sme mali pól litra. Môžeme dochutiť cukrom. Želatínu vysypeme do šťavy a necháme ju 10 minút napučať. Potom želatínu zahrejeme podla návodu na 60 stupňov a mierne ochladenú ju nalejeme pomaly na tortu.
- A ozdobíme odloženým krémom. :)