Miškina torta (fotorecept)

Autor receptu: miqiqiqa

K narodeninám som si upiekla takúto fajnú ovocnú tortu. :)

12
porcií
40 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Upečieme si korpus. Cesto vylejeme do formy s papierom na pečenie. Upečte si taký, na ktorý ste zvyknutý. Je to jedno len aby nebol nízky a ani privysoký :) Keď sa korpus ochladí odstránime mastný papier a korpus môžme/ nemusíme otočiť.
  2. Uvaríme si puding z mlieka, zlatého klasu a cukru. Vychladnuté zmiešame s maslom a Palmarinom.
  3. Formu s korpusom dookola olemujeme papierom na pečenie a obyčajným kancelárskym papierom aby bol krém rovnomerne po bokoch natretý a aby aj želatína ktorú na krém nalejeme bola pekne zarovnaná.
  4. Korpus natrieme krémom a začneme ukladať ovocie, ktoré chcete. Ak chcete tortu ozdobovať tak si nechajte v zdobiacej pištoli alebo vrecúšku kúsok krému.
  5. Zdobíme ovocím, ktoré sme odcedili od šťavy, ktorú použijeme na želatínu.
  6. Ak nemáme pol litra ovocnej štavy, dolejeme ju čistou vodou, aby sme mali pól litra. Môžeme dochutiť cukrom. Želatínu vysypeme do šťavy a necháme ju 10 minút napučať. Potom želatínu zahrejeme podla návodu na 60 stupňov a mierne ochladenú ju nalejeme pomaly na tortu.
  7. A ozdobíme odloženým krémom. :)