Jahodová torta

Mirror Glaze Cake – Torta so zrkadlovou polevou

Autor receptu: lubkas

Dlho som hľadala správny recept na túto tortu, ktorá je teraz veľký hit a nakoniec som si vyskladala vlastný recept. Rozhodla som sa, že sa s ním s vami podelím. :)

8-10
porcií
120 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Krém z bielej čokolády: Želatínu namočíme do studenej vody na 5 – 10 minút. Roztopíme čokoládu spolu so 100 ml smotany. Do misky nad parou dáme jednu PL smotany a rozpustíme v nej želatínu. Rozpustenú želatínu pridáme do roztopenej čokolády. Miešame do úplného spojenia. Smotanu vyšľaháme a postupne do nej pridávame zmes čokolády so želatínou. Miešame na najmenšej rýchlosti až kým sa všetko spojí dokopy.
  2. Jahodové želé: Želatínu namočíme do studenej vody na 5 – 10 minút. Jahody s citrónovou šťavou rozmixujeme, pridáme cukor a dobre premiešame. Privedieme k varu a po 2 minútach pridáme želatínu. Odstavíme z ohňa a miešame kým sa želatína nerozpustí. Prelejeme do menšej formy, prikryjeme fóliou a necháme stuhnúť.
  3. Zrkadlová glazúra: Želatínu namočíme do studenej vody na 5 – 10 minút. Vodu cukor a kondenzované mlieko privedieme k varu. Pridáme želatínu a miešame až kým sa nerozpustí. Zmes vylejeme do misky s nastruhanou bielou čokoladou a rozmixujeme ponorným mixérom. Precedíme cez sitko a rozdelíme do troch nádob. Do každej pridáme biele potravinárske farbivo a rôzne množstvo farebného farbiva aby mala glazúra rozdielne odtiene. Všetky tri vlejeme do jednej nádoby a trochu premiešame aby sa farby nespojili.
  4. Torta: Do menšej formy vylejeme jahodové želé a priklopíme prvým plátom korpusu a necháme stuhnúť, alebo želé necháme stuhnúť zvlášť. Do silikónovej formy dáme polovicu krému z bielej čokolády, pridáme želé s prvým plátom korpusu, dáme druhú polku krému a prikryjeme druhým plátom korpusu. Necháme stuhnúť najlepšie cez noc. Po stuhnutí tortu položíme na plechovku od kondenzovaného mlieka a prelejeme ju zrkadlovou glazúrou, ktorá bude mať cca 35 °C. Necháme stuhnúť a torta sa môže podávať.