Medový krémeš
Mini medové krémeše
Autor receptu: simonkaveronika
40 porcií |
30 minút príprava |
8 minút na 200 °C |
Postup
- Všetky suroviny na cesto zmiešame dokopy a vypracujeme hladké cesto.
Rozvaľkáme na hrúbku 0.5 cm a vykrajujeme kolieska (párny počet).
- Kolieska uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre na 200 °C cca 6-8 min do zlatista.
- Pudingový krém: Z mlieka, cukru, žĺtka a Zlatých klasov uvaríme puding. Keď vychladne, tak zašľaháme maslo. Krém necháme stuhnúť.
- Šľahačka: Vyšľaháme smotanu dotuha, ja som pridala aj farbivo a rumovú arómu.
- Na polovicu vychladnutých koliesok nanesieme pudingový krém a šľahačku a navrch položíme druhé koliesko. Posypeme práškovým cukrom. Necháme 1 hodinu odstáť, krém krásne nasiakne do korpusu a on zmäkne.