Medový krémeš

Mini medové krémeše

Autor receptu: simonkaveronika

40
porcií
30 minút
príprava
8 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Všetky suroviny na cesto zmiešame dokopy a vypracujeme hladké cesto. Rozvaľkáme na hrúbku 0.5 cm a vykrajujeme kolieska (párny počet).
  2. Kolieska uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre na 200 °C cca 6-8 min do zlatista.
  3. Pudingový krém: Z mlieka, cukru, žĺtka a Zlatých klasov uvaríme puding. Keď vychladne, tak zašľaháme maslo. Krém necháme stuhnúť.
  4. Šľahačka: Vyšľaháme smotanu dotuha, ja som pridala aj farbivo a rumovú arómu.
  5. Na polovicu vychladnutých koliesok nanesieme pudingový krém a šľahačku a navrch položíme druhé koliesko. Posypeme práškovým cukrom. Necháme 1 hodinu odstáť, krém krásne nasiakne do korpusu a on zmäkne.