Ananásový zákusok

Mimóza s ananásom (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

24
porcií
25 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Piškótové pláty: Bielky vyšľaháme s cukrom. Pridáme žĺtky, potom hladkú múku s práškom do pečiva a nakoniec olej. Z cesta upečieme na mastnom papieri dva piškótové pláty pri teplote 200 °C.
  2. Plnka: Plátkovú želatínu dáme napučať do studenej vody. Mascarpone, žĺtky, práškový cukor a smotanu vyšľaháme dotuha. Napučanú želatínu vyberieme z vody a roztopíme v mikrovlnnej rúre (nevaríme ju) a primiešame do plnky. Stopäťdesiat mililitrov vody a 150 g kryštálového cukru uvaríme, necháme vychladiť a zmiešame s citrónovým likérom.
  3. Prvý upečený plát pokvapkáme tretinou množstva z pripraveného rozvaru (cukor a likér) a dáme prvú vrstvu krému. Na ňu dáme polovicu najemno nasekaného ananásu. Poukladáme piškóty, ktoré predtým namočíme do cukrovo–likérového rozvaru. Natrieme druhou polovicou krému (necháme trochu krému navrch) a opäť naukladáme najemno nasekaný ananás. Prikryjeme druhým plátom cesta a polejeme zvyšnou časťou rozvaru. Nakoniec natrieme zvyšným krémom a uhladíme. Ozdobíme.