Mikrovlnené raňajky pre dvoch (fotorecept)

Autor receptu: stefanm

Toto je práca o tom, že pokiaľ ešte máme partnera, mali by sme raňajkovať spolu a nie o tom, že je to všetko spracované v mikrovlnke!!! Preto vás prosím, ak chcete prípadne recept nejako okomentovať, nezameriavajte sa na spôsob jeho prípravy ale na dôvod. Recept má vo vás vyvolať pocit šťastia zo spolunažívania. Či už šťastného, bežného alebo hoci aj neznesiteľného, ale predsa len spoločného.

2
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Dnes ráno som bol zobudený už o štvrtej. Po zverejnení receptu pridám kým-čím. A tak som si v duchu rozmýšľal čo nám s manželkou pripravím na raňajky. Ale zabudol som, že je zase na diéte tak som si to nakoniec zjedol sám. Do mikrovlnky dáme variť trištvrte hrnčeka vody, po minútke varenia pridáme lyžičku instantnej kávy (pozor! opatrne), dva lyžičky cukru a dolejeme mlieko.
  2. Vo vhodnej nádobe rozmiešame posolené vajíčka s cibuľkou a na plytkom tanieri nimi zalejeme plátky syra. Vložíme do mikrovlnky a na najväčšom výkone varíme asi desať minút, kým sa nám nevytvori pevná vajíčková hmota.
  3. Čas využijeme na umytie a upratanie použitého riadu a ...
  4. ... prípravu chrumkavých hrianok, ktoré potrieme cesnakom.
  5. Vajíčkovú hmotu so syrom oddelíme od taniera, pokrájame na štyri časti a ...
  6. ... preložíme na hrianky. Podľa chuti dochutíme, ja som použil strúhaný syr a ...
  7. ... zbytok cesnaku.
  8. Doplníme sezónnou zeleninou a podávame. Pri stolovaní som si už nachystal aj desiatu aby som ju potom mal poruke pri práci, ktorú mi na dnes určí manželka (ešte neviem čo).
  9. Pokiaľ len trošku môžete, raňajkujte s partnerom. Veď aj v mojom hudobnom gastrovideoklipe som nemohol pridať nič iné ako pesničku pána Gotta - Když muž sa ženou snída. Alebo áno??