Medvedí cesnak do zásoby (fotorecept)

Autor receptu: rennatte

Takto som uskladnila medvedí cesnak.

30 minút
príprava

Postup

  1. Nájdeme miesto, kde rastie medvedí cesnak,,,buď máme svoje overené miesta, alebo si zistíme od poľovníkov, hubárov alebo turistov, ktorí podľa vône, poznajú miesta, kde rastie
  2. nazbierané listy bez stonky namočíme do vody a prepláchneme
  3. rozložíme na čistý obrus alebo utierky a necháme osušiť, odkvapkať
  4. dáme do mixéra s nádstavcom na sekanie a posekáme na jemno
  5. ako formičky na uskladnenie do mrazničky som použila obal na kinder vajíčka, najprv som si ho nastrihala na tri diely, aby celé platko nezaberalo veľa miesta v mrazničke, naplnila som nasekaným medvedím cesnakom
  6. zabalíme do mikroténového vrecka a dáme do mrazničky
  7. časť som dala do pohára a zaliala olivovým olejom,
  8. zaviečkovala a dala do rúry po dopečení smotanového osúcha a nechala do vychladnutia, to na skúšku, ako dlho mi vydrží v chladničke. Používame všade tam, kde hlavičkový cesnak a tento v oleji použijem na marinádu na mäso alebo na langoše, pizzu, osúchy, mrazený do polievky, šalátov a všade kde sa hodí cesnak