Medvedí cesnak do zásoby (fotorecept)
Autor receptu: rennatte
Takto som uskladnila medvedí cesnak.
Postup
- Nájdeme miesto, kde rastie medvedí cesnak,,,buď máme svoje overené miesta, alebo si zistíme od poľovníkov, hubárov alebo turistov, ktorí podľa vône, poznajú miesta, kde rastie
- nazbierané listy bez stonky namočíme do vody a prepláchneme
- rozložíme na čistý obrus alebo utierky a necháme osušiť, odkvapkať
- dáme do mixéra s nádstavcom na sekanie a posekáme na jemno
- ako formičky na uskladnenie do mrazničky som použila obal na kinder vajíčka, najprv som si ho nastrihala na tri diely, aby celé platko nezaberalo veľa miesta v mrazničke, naplnila som nasekaným medvedím cesnakom
- zabalíme do mikroténového vrecka a dáme do mrazničky
- časť som dala do pohára a zaliala olivovým olejom,
- zaviečkovala a dala do rúry po dopečení smotanového osúcha a nechala do vychladnutia, to na skúšku, ako dlho mi vydrží v chladničke. Používame všade tam, kde hlavičkový cesnak a tento v oleji použijem na marinádu na mäso alebo na langoše, pizzu, osúchy, mrazený do polievky, šalátov a všade kde sa hodí cesnak