Medový krémeš

Autor receptu: redakcia

15 minút
na 175 °C

Postup

  1. Najskôr pripravíme cesto tak, že za stáleho miešania zohrejeme a vymiešame 2 vajcia, práškový cukor, med, mierne rozpustené maslo a postupne pridávame mlieko a sódu bikarbónu. Necháme zovrieť a hneď odstavíme. Pár minút necháme chladnúť a potom zmes prelejeme do múky a vypracujeme cesto. Rozdelíme ho na 2 časti a obe rozvaľkáme. Na cesto priložíme plech, na ktorom budeme piecť, a obrežeme ho príborovým nožíkom, aby sme dosiahli potrebnú veľkosť. Cesto prenesieme pomocou valčeka a pečieme na opačnej strane plechu, na ktorý sme dali papier na pečenie. Obe cestá upečieme pri teplote 175 °C 6–8 minút, upečené cesto má byť svetlohnedé.
  2. <b>Plnka 1:</b> Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Do 2/3 mlieka pridáme a zamiešame 3 žĺtky a za stáleho miešania zohrejeme. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame vanilkový pudingový prášok a vlejeme do horúceho mlieka so žĺtkami. Za stáleho miešania uvaríme hustý puding a odstavíme. Do horúceho pudingu vmiešame vanilkový a kryštálový cukor. Nakoniec vmiešame vyšľahané bielky. Hotový krém natrieme na upečený medový plát a necháme vychladnúť.
  3. <b>Plnka 2:</b> Vyšľaháme šľahačkovú smotanu, pridáme stužovač šľahačky, vanilkový cukor a natrieme na vychladnutý pudingový krém. Priložíme druhým medovým plátom, zaťažíme a dáme stuhnúť do chladničky.