Medový krémeš (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Ja si myslím ,že je to veľmi starý recept,lebo ja ho mám už od nebohej jednej kuchárky.
48 porcií |
50 minút príprava |
10-12 minút na 160-170 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny na cesto ado misky,
- a spojené vypracujeme na doske.Rozdelíme na poly.
- každú časť vyvaľkáme vo veľkosti plechu a na pomastenom upečieme.
- Oddelíme žltky od bielka a pridáme do mlieka.Dáme cukor,a zlatý klas a uvaríme puding.
- Vyšľaháme tuhý sneh a do horúceho ho zamiešame,tak aba sa bielka v pudingu uvarili.
- Ešte horúci vylejeme na jedno cesto ,rozotrieme a zakryjeme druhým.
- Plat cesta jemne pritlačíme a pocukrujeme.Necháme vychladnúť ,
- ...a nakrájame na širšie rezy.Dobrú chuť!