Tortový korpus

Medový korpus (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Korpus s medovou chuťou. Chuťou pripomína medovník, len je vzdušnejší. Plniť môžete ľubovoľnou plnkou.

12
porcií
20 minút
príprava
35 minút
na 170-200 °C

Suroviny

Postup

  1. 1. Do misky dáme sódu. 2. Zhasíme ju citrónovou šťavou, alebo trochou octu tak, aby sa sóda spenila. 3. Pridáme med.
  2. Med zahrejeme na ohni. Med skypí a miešame, aby skaramelizoval, ale dávame pozor, aby moc nezhnedol, bol by horký. Odstavíme z ohňa.
  3. Oddelíme žĺtky od bielkov a bielky vyšľaháme, pridáme cukor.
  4. Postupne pridáme žĺtky a zašľaháme.
  5. Do vyšľahaného pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom. Zľahka premiešame.
  6. Nakoniec pridáme skaramelizovaný med. Zamiešame...
  7. ...a vylejeme do pripravenej tortovej formy (26 cm). Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C 7-10 min. Potom teplotu stiahneme na 170 °C a dopekáme asi 25 min. Skontrolujeme špajľou, ak sa nelepí je upečený. Pred vybratim z rúry necháme ho asi 5 min pri otvorených dvierkach a tak vyberieme z rúry.
  8. Tu je výsledok! Plnená varenou tvarohovou plnkou. Oliverkovi k meninám.