Tortový korpus
Medový korpus (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Korpus s medovou chuťou. Chuťou pripomína medovník, len je vzdušnejší. Plniť môžete
ľubovoľnou plnkou.
12 porcií |
20 minút príprava |
35 minút na 170-200 °C |
Postup
- 1. Do misky dáme sódu. 2. Zhasíme ju citrónovou šťavou, alebo trochou octu tak, aby sa sóda spenila. 3. Pridáme med.
- Med zahrejeme na ohni. Med skypí a miešame, aby skaramelizoval, ale dávame pozor, aby moc nezhnedol, bol by horký. Odstavíme z ohňa.
- Oddelíme žĺtky od bielkov a bielky vyšľaháme, pridáme cukor.
- Postupne pridáme žĺtky a zašľaháme.
- Do vyšľahaného pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom. Zľahka premiešame.
- Nakoniec pridáme skaramelizovaný med. Zamiešame...
- ...a vylejeme do pripravenej tortovej formy (26 cm). Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C 7-10 min. Potom teplotu stiahneme na 170 °C a dopekáme asi 25 min. Skontrolujeme špajľou, ak sa nelepí je upečený. Pred vybratim z rúry necháme ho asi 5 min pri otvorených dvierkach a tak vyberieme z rúry.
- Tu je výsledok! Plnená varenou tvarohovou plnkou. Oliverkovi k meninám.