Orechový zákusok

Medovo-orechové rezy (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Výborná kombinácia med, orechy, zákusok, ktorý je vhodný na sviatočný stôl.

60 minút
príprava
8-9 minút
na 190  °C

Suroviny

Postup

  1. Orechový korpus: Vajíčka s cukrom vyšľaháme do penista, postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva, mletými orechami s strúhankou. Zľahka premiešame. Plech 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie a rozotrieme cesto. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 20-25 minút.
  2. Medové cesto: Zo surovín vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na pomúčenú pracovnú dosku a rozdelíme na dve polovice. Každú časť rozvaľkáme natenko a pomocou valčeka preložíme na plech vymastený maslom, vysypaný múkou. Rúru predhrejeme na 190 stupňov pečieme 8-9 minut do zlatista, rúru sledujeme, aby nám cesto neprihorelo. Takto pripravíme 2 medové korpusy.
  3. Upečené korpusy necháme vychladnúť, pred plnením upravíme boky.
  4. Krém: V mlieku s cukrom uvaríme hustý puding, ktorý zakryjeme fóliou na potraviny a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do hladka, spojíme s vychladnutým pudingom. Nakoniec pridáme smotanu na šľahanie a došľaháme.
  5. Na prvý medový korpus nanesieme polovicu krému, uhladíme a položíme orechový korpus.
  6. Na orechový korpus rozotrieme zbytok krému a položíme naň druhý medový korpus. Zľahka pritlačíme a dáme do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí pofŕkame čokoládovou polevou alebo posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť všetkým.
  7. A ešte blahoželanie k novému roku - všetkým Varecháčom, ako aj redakcii Varecha pevné zdravie, rodinnú pohodu, radosť z krásneho pečenia a nápadov zo srdca.