Medovníky
Medovníky s kváskom
Autor receptu: vivaelin
Neočakávajte chuť ako klasické
medovníky, plné medu a škorice.
Tieto medovníky majú výraznú
chuť po žitnej múke a kvásku s
príchuťou medu a kakaa.
126 ks porcií |
30 + 120 minút príprava |
10 minút na 175 °C |
Postup
- V miske zmiešame sypké suroviny (múky, kakao, škorica, sóda). V hrnci pomaly zahrievame med s cukrom, maslom a masťou do rozpustenia. Po celú dobu zahrievania zmes zostáva teplá, nie horúca - nevariť! Keď je rovnomerná konzistencia, dáme vlažnú zmes do múky a pridáme kvások. Vypracujeme hladké cesto a necháme odpočinúť minimálne 2 h na kuchynskej linke ideálne do druhého dňa v chladničke.
- Odpočinuté cesto vyvaľkáme a vykrajujeme tvary. Potrieme vodou a dáme piecť na 175 °C 10-15 minút.
- Medovníky sú hneď mäkké.
- Zdobíme podľa seba. Napríklad bielkovou polevou.
- Deti ich zbožňujú.