Medovník s orechovým karamelom

Autor receptu: redakcia

8
porcií
50 minút
príprava
15 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Z uvedených surovín vymiešame cesto, rozdelíme ho na dve polovice, ktoré rozvaľkáme a upečieme na opačnej strane plechu. Jednu polovicu upečieme prázdnu a druhú aj s orechovou zmesou pri teplote 170 °C.
  2. Orechová zmes: orechy, maslo, cukor a med rozpustíme a opečieme dozlatista na panvici. Ešte horúcu zmes dáme na surovú polovicu cesta a upečieme.
  3. Krém: zmiešame maslo s vanilkovým cukrom. Potom uvaríme mlieko, múku, škrob a cukor na kašu. Keď kaša vychladne, primiešame ju ku krému.
  4. Prázdny plát pokvapkáme rumom a natrieme krémom. Prikryjeme druhým plátom s orechovou zmesou. Na 24 hodín dáme do chladu, potom rozkrájame.