Medovník s orechovým karamelom
Autor receptu: redakcia
8 porcií |
50 minút príprava |
15 minút na 170 °C |
Postup- Z uvedených surovín vymiešame cesto, rozdelíme ho na dve polovice, ktoré rozvaľkáme a upečieme na opačnej strane plechu. Jednu polovicu upečieme prázdnu a druhú aj s orechovou zmesou pri teplote 170 °C.
- Orechová zmes: orechy, maslo, cukor a med rozpustíme a opečieme dozlatista na panvici. Ešte horúcu zmes dáme na surovú polovicu cesta a upečieme.
- Krém: zmiešame maslo s vanilkovým cukrom. Potom uvaríme mlieko, múku, škrob a cukor na kašu. Keď kaša vychladne, primiešame ju ku krému.
- Prázdny plát pokvapkáme rumom a natrieme krémom. Prikryjeme druhým plátom s orechovou zmesou. Na 24 hodín dáme do chladu, potom rozkrájame.
|