Medovkový linzer koláč s tvarohom (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Jednoduchý,rýchly a chutný.

30
porcií
20 minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Medovka sa mi rozrástla a z roka na rok je jej viac.Už mám aj na zimu nasúšenej,tak teraz trocha vymýšľam,kam ju môžem použiť.Teraz som ju pridala do tvarohu .
  2. Z úvedených surovín na cesto,vypracujeme hladké cesto.
  3. Z cesto si oddelíme menšiu tretinku na mriežku.,
  4. Vyvaľkáme a dáme na vymastený plech.Cesto je dosť krehké,tak si ho môžme rozdeliť na 4 a tak ho zlepiť a prstami upraviť.
  5. Pripravíme tvarohovú plnku.Ak je tvaroh suchý,tak pod tvaroh môžme jemne potrieť lekvár,alebo ho zmiešať z uvareným vanilkovým pudingom.
  6. Medovkové listky si nakrájame,asi za hrsť,
  7. pridáme k tvarohu a zamiešame.
  8. Tvaroh rovnomerne rozotrieme na cesto,
  9. zo zbytku cesta urobíme mriežku a dáme upiecť.