Medové trochu inak

Autor receptu: galka01

Medové trochu inak je úplná kalorická bomba aspoň pre moju rodinku...sú to klasické medové pláty robené na spôsob smotanovej torty. Nie je to môj recept, niečo podobné som našla kedysi dávno na internete,ale medovníky boli kupované z obchodu. Vylepšila som to domácim pečeným medovcom, tak posúvam nápad ďalej...skúste posúdiť.

90-120 minút
príprava

Postup

  1. Zo surovín si vypracujeme cesto a rozdelíme na 2 časti. Prvú časť rozgúľame na obdĺžnik a upečieme na papieri na pečenie na opačnej strane plechu pri 180-tke. Pozor...cesto sa upečie dosť rýchlo. Nasekané vlašské orechy spolu s maslom, cukrom, medom vanilínovým cukrom dáme na panvičku, necháme všetko rozpustiť a osmažíme do zlata. Ešte horúcu zmes kladieme na surový medový plát a tiež upečieme dozlata. Upečené pláty necháme vychladnúť.
  2. Vychladnuté pláty polejeme rumom, jeden plát natrieme nutellou, druhý plát čučoriedkovým džemom a spojíme. Spojené pláty pokrájame na malé obdĺžniky alebo malé štvorce. Zmiešame si kyslú smotanu a vanilínovým cukrom a pripravíme si väčšiu nádobu. Na dno nádoby uložíme pokrájané medové kúsky, potrieme kyslou smotanou a posypeme pokrájanými banánmi. Pokračujeme ako pri smotanovej torte.....striedavo vrstvíme jednotlivé suroviny a jemne prstami pozatláčame. Hotovú masu zabalíme do alobalu alebo fólie a dáme odležať do chladu minimálne na 6hod....a servírujeme.Kľudne môžme použiť napr. aj šľahačku, kúsky čokolády...
  3. Možno si pochutíte aj vy, ja som to servírovala v pohároch na víno...nič iné ma nenapadlo...