Medové rúrky s karamelovým krémom (fotorecept).
Autor receptu: ancicka
Tento recept je veľmi starý,asi ako väčšina mojích receptov. Teraz mám na to formičky,ale pred pár rokmi som ich stačala na rúčke z varechy.
90 porcií |
60 minút príprava |
10 minút na 160 °C |
Postup
- Z uvedených surovin urobím cesto.Cesto nechám postať na chladnom mieste.
- Potom cesto rozvaľkam na 2-3 mm.Z cesta vykrajujem kolieska vo veľkosti malej trubičky.Koliesko nakrútim na trubičku ...
- ...a položím na pomastený plech na spoj.Upečiem do zlatista.
- Pripravím si suroviny na plnku...
- ...a kryštalový cukor spálim na karamel.Treba dať pozor aby sa cukor veľmi naspálil ,lebo by plnka mala horkastu chuť.treba stiahnúť z ohňa skôr ako zhnedne,lebo on je nahriatý a ešte po stiahnúti chytá farbu.
- Z pripraveného mlieka si odlejem 1/3 a do 2/3 dám zlatý klas.Z 1/3 mlieka zalejem karamel a rozvarím.Ked je rozvarený tak pridám puding a uvarím kašu.
- Kým puding chladne vyšľahám maslo s cukrom do peny.
- Pridám vychladený puding ...
- ..a poriadne vyšľahám aspoň 5 min.
- Z dobré vyšľahaného krému ,ozdobnou trubičkou plním rúrky.
- Konce rúrok namáčam v čokoláde. Veľa ráz si takéto rúrky upečiem dopredu a odložím .Po upečení sú tvrdé a vydržia dosť dlho.Akonahle ich naplním,tak behom pár hodin zmäknú .4-5 hod.sú mäkké a chutia vynikajúco.