Medové rezy

Autor receptu: redakcia

6
porcií
40 minút
príprava
6 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Krém: Mlieko, cukor a polohrubú múku zmiešame a uvaríme kašu. Keď kaša vychladne, primiešame maslo.
  2. Cesto: Maslo, cukor, med, mlieko a vajce miešame nad parou dovtedy, kým sa maslo neroztopí. Pridáme múku a vytvoríme cesto.
  3. Cesto rozdelíme na štyri časti. Každú časť samostatne vyvaľkáme, dáme na plech a pečieme 5 – 6 minút pri teplote 160 °C.
  4. Pláty natenko natierame marhuľovým džemom a krémom. Nakoniec potrieme zvyšným krémom aj povrch dezertu. Posypeme mletými orechmi a na noc odložíme do chladu, aby pláty zmäkli.