Medové rezy (fotorecept)

Autor receptu: margaretka28

Obľúbený zákusok celej rodiny.Recept je ešte po babke, tisíckrát vyskúšaný :-)

Suroviny

Postup

  1. Múku si preosejeme do misky.Do kastrolika dáme cukor,med sodu,vajce,maslo a mlieko a miešame nad parou do spenenia, hmota sa musí dobre prehriať, ked začne pekne voňať, môžeme odstaviť.
  2. Hotovú masu nalejeme do múky a vymiesime cesto.
  3. Cesto rozdelíme na 4 časti.
  4. Každú časť rozvaľkáme.
  5. Preložíme na pomastený plech a upečieme.
  6. Upečené.
  7. Pripravíme si krém. Mlieko múku a cukor rozmiešame a uvaríme kašu.
  8. Maslo vymiešame a po troške pridáme vychladnutú kašu,dobre prešľaháme.
  9. Prvý plát cesta natrieme polovicou krému.
  10. Priložíme druhý plát a natrieme džemom.
  11. Potom tretí plát a druhú polovicu krému.
  12. Zakryjeme posledným plátom a dobre zaťažíme.Ja som to vyriešila tak,že som na medové rezy dala papier,potom plech s doboškami,paier,plech s punčákom,paier,dosku a 10 kg cukru.
  13. Pollejeme polevou.
  14. Pokrájame.
  15. Z medových rezov som upiekla už aj tortu v tvare knihy. Cesto som upiekla z 2 dávok, teda 8 plátov a krém som robila z troch dávok, džem som nedávala. Naplnené rezy som cez noc dobre zaťažila, na druhý deň obrezala do požadovanej veľkosti a upravila ako knihu. Na potiahnutie som použila 400g sušeného mlieka, 400g práškového cukru, 5 pl medu, 5 pl oleja a 50 ml vody-spracovať do tvárnej hmoty. Túto poťahovku som robila podľa receptu od @mataliptak a môžem povedať, že sa s ňou veľmi dobre pracuje . Jednu časť som prifarbila kakaom, vyvaľkala som a urobila väzbu knihy, tak, aby prečnievala nad tortu asi o 1 cm a ozdobila som ju. Na kvietky som použila potravinársku farbu.
  16. Vyzeralo to asi takto.
  17. A ešte jedna. Všetkým sa páčila a aj chutila :-)