Medové perníčky
Autor receptu: merylin
Medové perníčky zvyknem piecť , len tak cez víkend a naozaj chutia veľmi dobre -- sú jemné a vhodné ku kávičke.
Postup
- Vypracujeme si cesto z uvedených prísad. Zabalíme ho do mikroténového sáčku a dáme si ho na noc do chladničky.
- Potom ho vytiahneme a vyváľkame ho na pomúčenej doske na hrúbku asi 3 mm. Povykrajujeme rôzne tvary formičkou. Dáme na plech vyložený alobalom / ja používam alobal / môžu sa dať aj na papier na pečenie.Upečieme pri teplote 180 stupňov v elektrickej trúbe ,,Pozor,,ale len 10 minút , aby nám nestvrdli. Treba ich sledovať.
- Upečené necháme vychládnuť.
- Vychládnuté perníčky si plníme lekvárom. Ozdobíme čokoládovou polevou. Necháme stuhnúť čokoládu. Potom už len si spraviť dobrú kávičku a medové perníčky si zajedať ku nej, naozaj odporúčam, chutia vynikajúco.
- Dobrú chuť!