Mäsové rezance s kapustou (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Tento recept robím už hádam aj 20-25 rokov a mám ho z nejakej TV relácie o varení, aspoň sa mi tak marí. Kto si to má pamätať. V každom prípade mám toto jedlo veľmi rada. Mäkučké mäsko nakrájané na tenké rezančeky, sladké hrozienka, opražené arašidy a chrumkavá kapusta tvoria spolu báječnú vyváženú chuť :-)

2
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso si nakrájame na rezančeky, pridáme sójovú omáčku, korenie a zamiešame. Ideálne je to urobiť už večer a cez noc nechať v uzavretej nádobe v chladničke. Šampiňóny nakrájame na plátky, pór na kolieska, cesnak na plátky, kapustu na tenké rezančeky. Hrozienka umyjeme. Ak použijeme solené arašidy potom opatrne zo soľou, respektíve nesoliť vôbec, čo zas môže byť problém, lebo jedlo bude síce slané ale mäso bez chuti, takže je lepšie použiť nesolené arašidy.
  2. Wok, alebo panvicu si rozpálime, pridáme trošku oleja a na horúcom oleji opražíme arašidy aj hrozienka. Oprážame až sa nám hrozienka začnú nafukovať. Keď už sú krásne nafúknuté preložíme ich do misky a odložíme bokom....
  3. ...do panvice vložíme mäso a na rozpálenom oleji opražíme do biela. Oprážame krátko.
  4. Pridáme pór a šapiňóny, premiešame... premiešavame stále, prípadne kto vie, ten pretriasa. Ja nato používam dve varešky.
  5. Zmes odhrnieme bokom a do stredu si dáme cesnak, opražíme ho len toľko čo zavonia a hneď zamiešame...
  6. ...pridáme kapustu, zamiešame a len krátko opražíme...
  7. ...a pridáme hrozienka a arašidy. Premiešame aby sa chute spojili a ihneď podávame.
  8. Nezabudnite, že celé jedlo sa tepelne upravuje cca 10 minút. Mäsko má byť mäkké a ostatné ingrediencie pekne chrumkavé, žiadna udusená kapusta do mäkka!!!!!
  9. Naložíme si a dobrú chuť :-)
  10. Koreninová zmes Cajun obsahuje: chilli mleté, čierne korenie, cesnak, cibuľa, oregano, tymian, cukor a je dosť štipľavá, preto nedávam chilli papričku ináč by som dala.