Mäsová roláda plnená omeletou (fotorecept)
Autor receptu: evusik
Túto roládu som robila ako studené pohostenie...
6 porcií |
40 minút príprava |
90 minút na 200 °C |
Postup
- Omeleta: vajíčka rozbijeme do misky a dobre napeníme, osolíme, okoreníme, pridáme na drobno nakrájanú červenú a zelenú papriku, nasekané bylinky....
- a vylejeme na plech na naolejovaný papier na pečenie.
- Pečieme na 220°C 5-10 minút. Upečenú omeletu necháme chvíľu vychladnúť.
- na dosku si rozprestrieme bravčovú blanu, u nás tomu hovoríme závoj, na ňu položíme plát mäsa ktorý sme si rozklepali do požadovanej veľkosti. Mäso posolíme, okoreníme a potrieme horčicou
- na mäso preložíme omeletu, papierom hore a teraz papier opatrne stiahneme. Omeletu posypeme strúhaným syrom a zatočíme.
- Ešte som robila chlebovú plnku ktorú som tiež zabalila do závoja
- Obe rolády pekne v závoji zabalené preložíme do pekáča, podlejeme troškou vody a dáme piecť. Kto závoj nemá zabalí roládu do alobalu alebo pečie len tak priamo na plechu, roládu ale v tom prípade treba previazať motúzom
- Pečieme na 200°C asi tak na 1 hodinku zakryté, potom ešte necháme zapiecť asi pol hodinku odokryté
- podávať môžeme teplé
- alebo studené so zeleninou a zajedáme plnkou miesto chleba :-)