Mäsová roláda plnená omeletou (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Túto roládu som robila ako studené pohostenie...

6
porcií
40 minút
príprava
90 minút
na 200 °C

Postup

  1. Omeleta: vajíčka rozbijeme do misky a dobre napeníme, osolíme, okoreníme, pridáme na drobno nakrájanú červenú a zelenú papriku, nasekané bylinky....
  2. a vylejeme na plech na naolejovaný papier na pečenie.
  3. Pečieme na 220°C 5-10 minút. Upečenú omeletu necháme chvíľu vychladnúť.
  4. na dosku si rozprestrieme bravčovú blanu, u nás tomu hovoríme závoj, na ňu položíme plát mäsa ktorý sme si rozklepali do požadovanej veľkosti. Mäso posolíme, okoreníme a potrieme horčicou
  5. na mäso preložíme omeletu, papierom hore a teraz papier opatrne stiahneme. Omeletu posypeme strúhaným syrom a zatočíme.
  6. Ešte som robila chlebovú plnku ktorú som tiež zabalila do závoja
  7. Obe rolády pekne v závoji zabalené preložíme do pekáča, podlejeme troškou vody a dáme piecť. Kto závoj nemá zabalí roládu do alobalu alebo pečie len tak priamo na plechu, roládu ale v tom prípade treba previazať motúzom
  8. Pečieme na 200°C asi tak na 1 hodinku zakryté, potom ešte necháme zapiecť asi pol hodinku odokryté
  9. podávať môžeme teplé
  10. alebo studené so zeleninou a zajedáme plnkou miesto chleba :-)